پایان نامه درمورد آمریکا، صدا و سیما |
الف) نهادهای موجود در ایران
- جهاد کشاورزی- بخش زنبورداری:
یکی از وظایف این نهاد دولتی، آگاهی سازی[41] افراد جامع نسبت به محصولات کشاورزی، از جمله زنبورداری میباشد. با توجه به اینکه محصول زنبورعسل، به عنوان مادهی غذایی غنی و با ارزش درمانی مورد استفاده قرار میگیرد، عرضهی این محصولات در اشکال متفاوت، موجب سردرگمی افراد عامه نسبت به این محصول میشود که مسلما تدبیر و چاره اندیشی مسولین دستاندرکار را میطلبد که به نوعی، افراد را به خرید محصول مرغوبتر هدایت کند. چنین عملکردی، از بروز سوءاستفادهی سودجویان برای فروش عسل تقلبی جلوگیری می کند که مشارکت افراد جامعه، رسیدن به چنین هدفی را تسریع میبخشد. برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی برای زنبورداران در بخش زنبورداری، از دیگر مواردی که با سیاست کنشیِ مورد بحث تطابق دارد و با همکاری مساعد زنبورداران، از طریق اعمال روشهای صحیح و اصولیِ تولید عسل، میزان توزیع عسل تقلبی را تا حد امکان کاهش داد؛ همچنین همکاری این نهاد با صداوسیما و آگاهی رسانی به افراد جامعه نیز از دیگر اقدامات کنشیِ این نهاد میباشد.
2) صدا و سیما
بر اساس بند «د» ماده211 قانون پنجم برنامه توسعه مصوب سال 89: «به منظور گسترش فرهنگ حقوقی و قضائی، اصلاح رفتار حقوقی و قضائی مردم، نهادینهسازی فرهنگ قانونمداری و نیز در راستای پیشگیری از وقوع جرائم و کاهش دعاوی حقوقی، اقدامات ذیل انجام میشود: 1ـ آموزش همگانی طبق برنامه مصوب قوه قضائیه از طریق صدا و سیما. 2ـ آمـوزش همگانی حقـوق شهروندی در خصـوص امور مالیاتی، اداری، کار و تأمیناجتماعی، محیطزیست، بانکی، بیمهای و مشابه آن توسط دستگاههای ذیربط از طریق صدا و سیما. تبصره ـ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است در اجرای اجزاء (1) و (2) زمـان مناسب را برای پخش برنامههایی که در این خصوص توسط قوه قضائیه، دستگاههای مربوطه یا آن سازمان تهیه میشود، اختصاص دهد.….»، در واقع برای صدا و سیما، نقشی بسیار فعال قائل شده تا با ارائه برنامه های مناسب، تفکر صحیح نسبت به محصولات زنبورعسل را نهادینه کند. به عنوان مثال، تفکر بسیاری از افراد نسبت ظاهر عسل، عامل بزرگی در عرضهی عسل دارد. چنانکه؛ عسلی که به صورت بستهبندی شده و حتی با مجوز وزارت بهداشت به بازار عرضه میگردد، در کارگاه یا کارخانههای بسته بندی، با افزودن مقداری جوهر لیمو یا قرار دادن روی میزان مشخصی حرارت، به صورتی در میآورند که شکرک نزد؛ زیرا مصرف کننده ایرانی نمیداند که شکرک زدن عسل، نشان از خالص بودن عسل دارد، و این در حالی است که در آمریکا، عسل شکرک زده با قیمتی بالاتر به فروش میرسد، اما متاسفانه در ایران مشاهده شده است که خریدار، عسل شکرک زده را دور ریخته و یا برای فروشنده پس آورده است.
ب) نهادهای موجود در آمریکا
سازمانهای ذیل، از بزرگترین سازمانهای ملی هستند که زنبورداران را در بسیاری مسائل کمک می کنند از شکایت بر طبق قانون گرفته تا سلامتی زنبورستان. آنها همچنین لینکهای محلی را برای برقراری ارتباط با دیگر زنبورداران معرفی می کنند.
- سازمان زنبورداری آمریکا
این سازمان، به عنوان یک سازمان غیر انتفاعی[43]، با هدف کمک رسانی و تامین رفاه عمومی در بخشهای گوناگون صنعت زنبورداری ایالات متحده آمریکا، خود را موظف میداند که اقدامات قانونی را در مورد زنبورداران و تمامی بخشهای صنعت زنبورداری، اعمال کند. این سازمان، که بالغ بر 1200 نفر عضو دارد the American Beekeeping Federation, 2014))، از بین اعضای خود -که بر طبق مادهی 4 آئیننامهی این سازمان[44] تشکیل میشود، انتخاب میگردد- هیات مدیرهای را تعیین می کند که شامل رئیس، نائب رئیس و مدیر اجرایی میباشد. در این سازمان، هر عضوی دارای یک حق رای میباشد که قابل وکالت (بند 2 از ماده 3) به غیر نیست. اعضای این سازمان شامل هر شخص حقیقی و حقوقی میباشد که در امر زنبورداری دخیل است و واجد شرایط قوانین این سازمان میباشد (بند 1 از ماده 3). علاوه بر حضور فعال افراد در این سازمان، در ماده6 این قانون، به گروههای ذینفع شریک[45] بر میخوریم که علاوه بر حضور در جلساتِ سالیانهی این سازمان، در بخشهای گوناگون صنعت زنبورداری، فعالیت دارند و جهت پیشبرد فعالیتهای صنعت زنبورداری، راه حل ارائه می دهند. این گروهها توسط مدیرانِ این سازمان در هر بخشی به طور جداگانه، تشکیل میشوند. از دیگر کارکردهای این سازمان، تشکیل بنیاد حفظ زنبور عسل میباشد که در مادهی 12 این قانون بدان اشاره شده است. این بنیاد مانند خود سازمان، غیرانتفاعی میباشد و از طریق آموزش و پرداختن به تحقیقات علمی، به نوعی از حرفهی زنبورداری حمایت می کند و در جهت پیشرفت این شغل گام بر میدارد (بند 1) و مستقیما زیر نظر سازمان زنبورداری آمریکا انجام وظیفه
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1398-12-11] [ 09:00:00 ق.ظ ]
|