نگارش پایان نامه درباره : توسعه اقتصادی و اجتماعی، رشد و توسعه اقتصادی |
1-4. سؤالات تحقیق
سوالات زیر دلیل انجام تحقیق حاضر بود: 1- عوامل کلاهبرداری از شرکت های بیمه ای کدامند ؟ 2- رتبه بندی این عوامل بر اساس مدل تاپسیس چگونه است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات لازم است که ابتدا فرضیات زیر اثبات شوند تا درستی و روایی متغیرهای تحقیق مورد بررسی قرار گیرد. 1- شاخص ها (محرک، فرصت و توجیه عقلی) در ارزیابی عوامل موثر روی کلاهبرداری بیمه ای تاثیر دارد. 2- بعد محرک/انگیزه در ارزیابی عوامل موثر بر روی کلاهبرداری بیمه ای تاثیر دارد. 3- بعد فرصت در ارزیابی عوامل موثر بر روی کلاهبرداری بیمه ای تاثیر دارد. 4- بعد توجیه عقلی در ارزیابی عوامل موثر بر روی کلاهبرداری بیمه ای تاثیر دارد. که در این قسمت فرضیه شماره 1 همان فرضیه اصلی تحقیق در نظر گرفته می شود.
1-5. تعاریف متغیرها و واژههای کلیدی
1-5-1.تعاریف نظری
کلاهبرداری بیمه ای
کلاهبرداری در بیمه عبارت است از هرگونه عمل فریبکارانه به نیت به دست آوردن منافع غیرصادقانه برای کلاهبردار یا برای گروه های دیگر. در این تعر یف سه دسته کلاهبرداری نمایان می شود کلاهبرداری داخلی، کلاهبرداری بیمه گذار و دعاوی خسارتی وکلاهبرداری واسطه ( خاکسار خیابانی، 1391،14).
1-5-2.تعریف عملیاتی
در این پژوهش، می کوشیم به شناسایی و رتبه بندی عوامل کلاهبرداری از شرکتهای بیمه ای براساس مدل تاپسیس در استان لرستان بپردازیم. داده های مورد نیاز از از طریق مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته زیر نظر استاد راهنما گردآوری می شود.
1-6. قلمرو تحقیق:
الف: قلمرو مکانی: جریان زندگی انسانها و چرخه فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع، مملو از خطرات و تهدیدهای متنوع و گوناگون است. هزینه جبران برخی از این خطرها در مقایسه با توانمندیهای مالی افراد و موسسات چندان زیاد نیست و خود آنان از عهده چنین خساراتی بر میآیند، اما بخش قابل توجهی از این حوادث چنان خسارت بار است که روند عادی زندگی شهروندان و جریان معمول فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی را با اخلال جدی و بعضا خانمانبرانداز مواجه میسازد. درصورتی که سازوکاری برای مواجهه با این پدیده اندیشیده نشود ضمن آنکه زندگی طبیعی خانوادهها و دست اندرکاران و شاغلین موسسات فعال در عرصه تولید و خدمترسانی را مختل میسازد، میتواند به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها نیز در سطوح خرد و کلان صدمات اساسی وارد سازد. صنعت بیمه، چنین سازوکاری را به نحو کارآمدی فراهم میآورد. ضمن آنکه از این طریق، نقش بسیار تعیینکنندهای نیز در جهت تجهیز منابع سرمایهگذاری برای اقتصاد کشورها ایفا میکند. بنابراین بیمه، با ایجاد آرامش، اطمینان و امید به زندگی و فعالیت کم خطر برای شهروندان و فعالان اقتصادی از یک سو و تجهیز منابع سرمایهگذاری از سوی دیگر، نقش قابل ملاحظه ای در رشد و توسعه اقتصادی جوامع ایفا میکند. شومپیتر، اقتصاددان بزرگ توسعه، از طرفداران جدی تاثیر مثبت بخش مالی که بیمه نیز جزئی از آن است، بر رشد تولید و اشتغال و نهایتا توسعه اقتصادی است.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1398-12-12] [ 03:50:00 ب.ظ ]
|