پایان نامه درمورد بازده مورد انتظار، کارکردهای اقتصادی |
بازار مالی
بازار مالی بازار رسمی و سازمانیافتهای است که در آن انتقال وجوه از افراد و واحدهایی که با مازاد منابع مالی مواجه هستند به افراد و واحدهای متقاضی وجوه (منابع) صورت میگیرد. بدیهی است که در این بازارها اکثریت وامدهندگان را خانوارها و اکثریت متقاضیان وجوه را بنگاههای اقتصادی و دولت تشکیل میدهند (راعی و تلنگی،۱۳۸۷، ص ۶). بازار مالی، امکانات لازم را برای انتقال پسانداز از اشخاص حقیقی و حقوقی به سایر اشخاصی که فرصتهای سرمایهگذاری مولد در اختیاردارند و نیازمند منابع مالی هستند، فراهم میکند. انتقال وجوه مزبور تقریباً در کلیۀ موارد به ایجاد دارایی مالی منتج میشود که درواقع ادعایی است نسبت به درآمدهای آتی داراییهای شخصی (حقوقی) که اوراق بهادار را صادر و منتشر کرده است.
کارکردهای اقتصادی بازار مالی
کارکردهای اقتصادی بازار مالی عبارتاند از:
- کمک به فرایند تشکیل سرمایه
وجود بازارهای مالی سبب تشویق مردم به سرمایهگذاری میگردد. بدین ترتیب که شرکتها برای تهیه سرمایه موردنیاز میتوانند اوراق بهادار منتشر ساخته و آن را در بازار سرمایه به فروش برسانند. این اقدام باعث میشود که دو نوع سرمایهگذاری صورت گیرد. در ابتدا شرکت با خرید زمین و ماشینآلات و ساختمان نوعی سرمایهگذاری واقعی میکند و این کار باعث توسعه و رشد کشور و شرکت خواهد شد، سپس مردم با خرید اوراق بهادار (که بهوسیله شرکتها منتشر میشود) اقدام به سرمایهگذاری مالی میکنند.
بدین نحو افزایش سرمایه و توسعه شرکتهای تولیدی صورت خواهد گرفت. تحقیقات نشان میدهد که شرکتها در کشورهایی که بازار سرمایه توسعهیافتهتری دارند، وجوه نقد موردنیاز خود را آسانتر و ارزانتر تأمین میکنند.
- تعیین قیمت داراییهای مالی
کارکرد دوم بازار مالی، تعیین قیمت عادلانه برای داراییهای مالی میباشد. اگر شرایط رقابت کامل بر بازار مالی حکمفرما باشد، روابط متقابل خریدار و فروشنده در بازار مالی قیمت دارایی را مشخص میکند و بهعبارتدیگر بازده مورد انتظار دارایی مالی را تعیین میکند. بدین ترتیب قیمت دارایی مالی در بازار، متناسب با ریسک و بازدهی آنها تعیین گشته و روند امور بهسوی قیمت عادلانه پیش میرود. انگیزه بنگاه برای به دست آوردن وجوه، به بازده مورد انتظاری که سرمایهگذار طلب میکند بستگی دارد. این ویژگی بازار مالی نشان میدهد که در هر اقتصاد، ریسک و بازده چگونه میان داراییهای مالی مختلف تقسیم میشود که فرایند قیمت یابی نامیده میشود (فیوزی و دیگران،۱۳۷۶، ص ۱۲۶).
طبقهبندی بازارهای مالی
بازارهای مالی برحسب حق مالی، سررسید حق مالی، مرحله انتشار، واگذاری فوری و آتی، ساختار سازمانی خارجی و داخلی طبقهبندی میگردد. بازار مالی برحسب سررسید حق مالی به دو نوع بازار پول و بازار سرمایه تقسیم میشود.
بازار پول[۱]
بازار پول، بازاری برای ابزار بدهی کوتاهمدت میباشد. در بازار پول، مازاد نقدینگی افراد و واحدهای اقتصادی، از طریق پسانداز یا سپردههای بانکی، در اختیار واحدهای اقتصادی قرار
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1398-12-10] [ 10:29:00 ب.ظ ]
|