پایان نامه ارزیابی عملکرد HSE/اهداف HSE |
ثبت خطرات و تأثیرات
شرکت بایستی نسبت به نگهداری روشهایاجرایی برای ثبت خطرات و اثرات (مزمن یا حاد) که در ارتباط با ایمنی، بهداشت و محیطزیست شناسایی شده و همچنین فهرست اقدامات در جریان برای کاهش آنها اقدام نموده و سیستمها و روشهایاجرایی بحرانی مرتبط با HSE را شناسایی نماید.
شرکت بایستی نسبت به نگهداری روشهایاجرایی برای ثبت الزامات قانونی و کدهای قابل کاربرد در مورد جنبهه ای HSE که در ارتباط با عملیات، محصولات و خدماتش میباشد و همچنین حصول اطمینان نسبت به تطابق با این الزامات، اقدام نماید.
4-4- اهداف و معیارهای عملکرد
شرکت بایستی نسبت به نگهداری روشهایاجرایی برای ایجاد اهداف مشروح HSE و معیارهای عملکرد در سطوح مرتبط اقدام نماید. چنین اهداف و معیارهای عملکردی بایستی با در نظر گرفتن خطمشی، اهداف استراتژیک HSE، ریسکهای HSE و نیازهای عملیاتی و تجارِی توسعه داده شوند. این اهداف بایستی کمی بوده، و هر جا عملی باشد، با زمانبندی تعریف شده شناسایی شوند، آنها همچنین بایستی واقعبینانه و دستیافتنی باشند.
به منظور پیگیری ارزیابی ریسک شرکت بایستی نسبت به نگهداری روشهایاجرایی برای تنظیم معیارهای عملکرد برای فعالیتها و وظایف بحرانی HSE اقدام نماید تا استاندارد مورد قبول برای عملکرد آنها به صورت مکتوب وجود داشته باشد. همچنین در فواصل زمانی معین بایستی ارتباط مستمر و تناسب این معیارها مورد بازنگری قرار گیرد.
5-4- اقدامات کاهش ریسک
شرکت بایستی نسبت به نگهداری روشهایاجرایی برای انتخاب، ارزیابی و پیادهسازی اقداماتی برای کاهش ریسکها و تأثیرات آنها اقدام نماید. اقدامات کاهش ریسک بایستی هم شامل پیشگیری از رویدادها (یعنی کاهش احتمال وقوع) باشد و هم تأثیرات مزمن و حاد آن را کاهش دهد (یعنی کاهش نتایج). اقدامات پیشگیرانه از قبیل اطمینان یافتن از یکپارچگی سرمایه بایستی تا جاییکه ممکن است مورد تاکید قرار گیرد.
اقدامات کاهشی بایستی شامل قدمهایی برای جلوگیری از روند توسعه موقعیتهای غیرعادی و کاهش تأثیرات سوء بر بهداشت، ایمنی و محیط زیست و نهایتأ اقدامات مربوط به مقابله با وضعیت اضطراری برای بازیابی باشد. اقدامات مؤثر کاهش ریسک و پیگیری آنها نیازمند تعهد عینی مدیریت و سرپرستی در واحدهای عملیاتی و همچنین درک و تعلق خاطر کارکنان عملیاتی میباشد.
در تمامی موارد، اقدامات بایستی برای کاهش ریسک به یک سطح فرضی، حداقل میزان منطقی و عملی، انجام گیرد، که بیانگر سایر عوامل نظیر شرایط منطقه و محیط، تعادل بین هزینه و سود و وضعیت فعلی شرکت از نقطهنظر دانش علمی و فنی میباشد.
روشهایاجرایی بایستی در محل برای موارد ذیل وجود داشته باشد:
- تعیین اقدامات پیشگیرانه و کاهشی برای فعالیتهای خاص، محصولات و خدماتی که شامل ریسکهای بالقوه HSE میباشند.
- ارزیابی مجدد فعالیتها برای اطمینان از اینکه اقدامات پیشنهادی منجر به کاهش ریسک شده یا اهداف مرتبط به آن حاصل گردیده است.
- پیادهسازی، مستند نمودن و ارتباط با اقدامات کاهش ریسک کارکنان موقتی و دائمی کلیدی و همچنین پایش اثربخشی آنها.
- توسعه اقدامات مرتبط مانند طرحهای مقابله با وضعیت اضطراری (بخش 5-5 را ببینید) برای رهایی از رویدادها و کاهش تأثیرات آنها.
- شناسایی خطرات ناشی از اقدامات پیشگیرانه، کاهشی و بازیابی.
- ارزیابی قابلیت پذیرش نتایج ریسکها و تأثیرات آنها در مقابل معیارهای از پیش تعیین شده.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-03-06] [ 04:10:00 ق.ظ ]
|