پایان نامه :زمان بندی تولید تخصیص منابع محدود در طول زمان برای انجام گروهی از فعالیتها |
است)
1-1. مقدمه
تعیین برنامه زمانبندی و توالی عملیات در مسائل برنامه ریزی تولید به عنوان یکی از عوامل کلیدی موفقیت در هر سازمان تولیدی نقش مهم و موثری دارد، زیرا زمانبندی تولید باعث جلوگیری از انباشت سرمایه، تقلیل ضایعات، کاهش و یا حذف بیکاری ماشینآلات و تلاش برای استفاده بهتر از آنها، پاسخگوئی بموقع به سفارشهای مشتریان و تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز در موقع مناسب میشود. مسائل زمانبندی تولید بسیار متنوع هستند.
امروزه اغلب کارخانجات کشور، بدون استفاده از روشهای علمی برنامهریزی تولید مشغول به کار هستند و لذا با مسائلی مانند وقفههای مختلف در تولید، عدم وجود پیش بینی درخصوص مواد اولیه مورد نیاز، مدت زمان لازم برای تولید، عدم توانایی تصمیم گیری در خصوص ترکیب تولید و . مواجه هستند.
1-2. بیان مساله
در این پژوهش به زمانبندی کارها بروی ماشینهای موازی غیرمرتبط که توالی کارها وابسته به زمان آمادهسازی است خواهیم پرداخت. کارها قابلیت برش یا حالت نیمه تمام بروی ماشین را دارا هستند. تلاش بر آن است تا به زمانبندی دست یابیم که هم حداکثر زمان تکمیل در آن کمینه باشد و هم حداکثر دیرکرد حداقل گردد.
1-3. ضرورت و اهداف پژوهش
هدف زمانبندی تولید تخصیص منابع محدود در طول زمان برای انجام گروهی از فعالیتها است. داشتن یک برنامه زمانبندی تولید مناسب، تاثیر زیادی بر افزایش کارائی و دسترسی به اهداف سازمان دارد. مدل زمانبندی تولید در هر یک از سازمانهای تولیدی با توجه به اهداف و اولویتهای دسترسی به هر یک از آنها متفاوت است. بنابراین برای تعیین مدل زمانبندی مناسب در سازمان ابتدا باید اهداف، اولویتها و محدودیت منابع مورد بررسی قرار گیرد.
برنامهریزی تولید در واقع زمانبندی و تعیین ترتیب اولویتهای انجام کارها به صورت بهینه میباشد واضح است که برای یک واحد تولیدی حداقل نمودن هزینه و افزایش بهرهوری اهمیت زیادی دارد، بنابراین نوبتبندی در برنامه (در عدد، زمان و مکان) به منظور حداقل کردن هزینه و افزایش بهرهوری ضرورت دارد.
اهمیت توالی کارها بر روی گروهی از ماشینها، با هدف تمرکز بر هزینهها از آن جهت مورد توجه است که در محیط کسب و کار امروز، رقابت شرکتهای تولیدی از طریق قابلیت آنها برای پاسخگویی سریع به تغییرات سریع در زمینه تجاری و تولید محصولات با کیفیت بالاتر و هزینه های کمتر تعیین می شود. شرکتهای تولیدی در تلاش هستند تا این قابلیت ها را از طریق اتوماسیون و مفاهیم جدید مدیریت مانند تولید به هنگام به دست آورند. این مفاهیم به بسیاری از شرکتها در به دست آوردن سود اقتصادی کمک کرده است. در سیستم های تولید بموقع کارها نباید زودتر و نه دیرتر تکمیل شوند که به مسایل با هزینه های زودکرد و دیرکرد و تخصیص موعدهای تحویل منجر می شود. در یک بازار بسیار رقابتی دیرکرد تحویل محصول با توجه به موعد تحویل آن ها یک مقیاس عملکرد بسیار مهم برای واحدهای تولیدی در بازار رقابت است، همچنین، زودکرد کارها موجب افزایش هزینه نگهداری می شود.
در مرور ادبیات موضوعی به عمل آمده مشخص شد که تاکنون تلاشهای بسیار ناچیز و جسته و گریختهای برای حل مساله زمانبندی ماشینهای غیرمرتبط با محدودیتهای در نظر گرفته شده در این پژوهش صورت گرفته است. لذت در این پژوهش تلاش میکنیم راه حلی علمی و عملی برای دستیابی به جوابی منطقی بدست آوریم.
1-4. پیش فرض های پژوهش
فرضیات اصلی مساله که ما را در واقعیتر کردن مساله و نزدیک شدن هر چه بیشتر به دنیای واقع رهنمون میکنند بطور خلاصه در زیر آمده اند:
تمام کارها بصورت مستقل زمانبندی میشوند.
قطع کار بعد از انجام هر واحد یا جزء از کار می تواند رخ دهد.
در هر لحظه هر ماشین حداکثر می تواند یک کار را پردازش کند.
در هر لحظه هر کار حداکثر می تواند روی یک ماشین پردازش شود.
همه کارها در لحظه صفر در دسترس نیستند.
ماشینها در تمام زمانها در دسترس هستند.
قطع کار مجاز است.
حداقل دو ماشین در کارگاه وجود دارد که غیرمرتبط هستند.
بین کارها زمان آماده سازی وجود دارد.
1-5. خلاصه فصل
در این فصل ابتدا مقدمهای کوتاه ارائه شده است. در ادامه مساله مطرح شده بیان گردیده و ضرورت های لازم و اهداف مورد نظر برای انجام این پژوهش شرح داده شده است. در انتهای فصل پیش فرض های مورد نظر بطور فهرست وار بیان گردیده است.
تعداد صفحه : 67
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1398-12-06] [ 04:34:00 ب.ظ ]
|