پایان نامه درمورد اقدامات متقابل، رکن حل اختلاف |
- میانجیگری: در این روش طرف ثالث به نام میانجی به طرفین اختلاف، در رسیدن به توافق کمک میکند. میانجی ممکن است یک فرد، یک دولت، گروهی از کشورها یا سازمان بینالمللی انجام شود. طرف ثالث با توافق کشورهای طرف اختلاف بصورت فعالانه در جریان مذاکرات شرکت میکند و پیشنهاد رسمی وغیرالزامآور اما عینی و ملموس را به منظور حلوفصل مسائل اساسی مناقشه ارائه می کند.
- کمیسیون تحقیق: این روش به منظور یافتن اطلاعاتی درخصوص مبنای اختلاف است مه ریشهیابی اختلاف نیاز به بررسی کیفیت و چگونگی وقایع پیشین داشته باشد. در صورت توافق طرفین شرایطی جهت حلوفصل که برای طرفین قابل قبول باشد، پیشنهاد میگردد. روش تحقیق میتواند بطور همزمان با سایر روشهای حل اختلاف بکار گرفته شود.
- کمیسیون سازش(آشتی): سازش از طریق کمیسیونهایی انجام میگیرد که از 3تا 5 شخص مورد اعتماد طرفین تشکیل میشود و تعیین شخص ثالث در اینگونه کمیسیونها با توافق طرفین اختلاف است، توسط طرف ثالث و با توافق طرفین موضوع مناقشه به کمیسیون دائمی ویژه سازش جهت بررسی جنبههای مناقشه و پیداکردن راهحلهایی جهت حلوفصل اختلاف ارجاع میشود.
روشهای حقوقی حلوفصل اختلافات بینالمللی
- داوری بینالمللی: در این روش با رضایت طرفین و با مراجعه به هیئت ویژه جهت اتخاذ یک تصمیم الزامآور انجام میگیرد. معمولا براساس مقررات حقوقی بینالمللی صورت میپذیرد. براساس ماده 37 قرارداد اول 1907 لاهه درخصوص داوری بینالمللی را چنین تعریف می کند«موضوع وهدف، داوری بینلمللی المللی وفیصله دعاوی کشورهاست برمبنای احترام به حق و توسط داورانی که خود انتخاب مینمایند.
استفاده از روش داوری: اولا تابع اختیار واراده طرفین بوده وثانیا داور یا داوران توسط طرفین انتخاب میشوند.
- دادرسی یا حلوفصل اختلافات از طریق فرآیند قضایی(دادگستری بینالمللی) :
دادرسی یکی از روش های حقوقی رسیدگی به اختلافات بینالمللی است.این روش در ماده 33 منشور سازمان ملل ذکر شدهاست، این روش مناقشه را با توافق یا رضایت طرفین جهت صدور رای الزامآور در اختیار دیوان بینالمللی دادگستری یا رکن قضائی دائم سازمان ملل قرار میدهد. این رکن مشخص میکند چه اصولی باید در حلوفصل مناقشه طرفین بکار گرفته شود.
- روش حلوفصل حقوقی اختلاف در سازمان تجارت جهانی:
در سازمان تجارت جهانی نیز پس از آنکه روشهای سیاسی، شامل مذاکره، میانجیگری، سازش وغیره به نتیجه نرسید، طرف شاکی میتواند با درخواست کتبی از دبیرخانه سازمان مذکور و رکن حل اختلاف، تقاضای تشکیل و تعیین هیئت رسیدگی را بنماید که پس از تشکیل هیئت، موضوع طی مراحل و مهلتهای قانونی رسیدگی میشود وپس از صدور رای چنانچه هر یک از طرفین نسبت به رای معترض باشد، تقاضای استیناف از رای را انجام داده و موضوع بدون حضور طرفین رسیدگی ورای قطعی صادر میشود وبرای طرفین لازمالاجرا میباشد که درصورت عدم اجرا، اقداماتی از جمله غرامت، تعلیق امتیاز، توسل به اقدامات متقابل وغیره پیشبینی شدهاست. فهرست منابع 1- ممتاز-جمشید – تفاهم نامه سازمان تجارت جهانی راجع به قواعد و رویه ها ی حاکم بر حل اختلافات – مجموعه مقالات همایش بررسی جنبه های حقوقی سازمان تجارت جهانی موسسه
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1398-12-11] [ 09:09:00 ب.ظ ]
|