پایان نامه :تاثیر پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر با عصاره مرزه بر فعالیت اکسایشی و قارچی در مغز بادام زمینی |
تاثیر پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر با عصاره مرزه بر فعالیت اکسایشی و قارچی در مغز بادام زمینی
استاد راهنما:
دکتر یحیی مقصودلو
اساتید مشاور:
دکتر محمد قربانی
دکتر علیرضا صادقی
پاییز 1393
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
چکیده
هدف این مطالعه، بررسی اثر پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آبپنیر همراه با عصاره مرزه (Satureja hortensis) بر ماندگاری مغز بادامزمینی (Arachis Hypogaea) میباشد. پوششها با ساخت یک محلول 10 درصد از کنستانتره پروتئین آبپنیر در آب مقطر تهیه شدند و مقادیر 1000، 2000 و 3000 پیپیام عصاره مرزه در فرمولاسیون پوشش خوراکی بکار رفت. از گلیسرول به عنوان نرمکننده (پلاستی سایزر) استفاده شد. جهت پوششدهی، بادامزمینیها به مدت 30 ثانیه درون محلولهای پوشش غوطهور گردیده و سپس خشک شدند، بادامزمینیهای پوششدار و بدون پوشش (گروه شاهد) درون کیسههای پلی اتیلنی قرار گرفتند و به مدت 6 ماه در دمای اتاق نگهداری شدند. هر ماه آزمونهای اندازهگیری رطوبت، اندیس پراکسید، TBA، دیان مزدوج، شمارش کلی کپک و مخمر، رنگ پوست، سفتی بافت، طعم و پذیرش کلی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد که پوششدهی بادامزمینی با پوشش خوراکی پروتئین آبپنیر و عصاره مرزه باعث جذب کمتر رطوبت و کاهش میزان اکسیداسیون چربیها میشود. افزودن عصاره مرزه سبب کاهش رشد قارچها گردید و در غلظت 3000 پیپیام رشد قارچ بطور کامل متوقف شد. نمونههای بدون پوشش از نظر فاکتورهای حسی در ماههای اول نگهداری مطلوبتر بودند، اما با گذشت زمان امتیازات آنها کاهش یافت. نمونههای پوششدهی شده تا پایان دوره نگهداری کیفیت خوبی را حفظ کردند.
کلید واژگان: کنسانتره پروتئین آبپنیر، بادامزمینی، پوششهای خوراکی، عصاره مرزه
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1- مقدمه و کلیات
1-1- مقدمه. 2
1-2- کلیات. 3
1-2-1- فیلم و پوشش خوراکی 3
1-2-2- پروتئین آب پنیر. 3
1-2-3- ویژگیهای فیلمها و پوششهای خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر. 4
1-2-4- بادام زمینی 5
1-2-5- مرزه. 8
1-3- فرضیات. 10
1-4- اهداف. 10
2- مروری بر مطالعات پیشین
2-1- تاریخچه استفاده از پوششهای خوراکی در مواد غذایی 12
2-2- مزایای فیلم و پوشش خوراکی 12
2-3- معایب پوششهای خوراکی 13
2-4- کنسانتره پروتئین آب پنیر پوششی جهت حفظ کیفیت مواد غذایی 13
2-4-1- استفاده از پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر جهت حفظ رطوبت مواد غذایی 13
2-4-2- استفاده از پوشش کنسانتره پروتئین آب پنیر در میوهها و سبزیها 14
2-5- خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاهان دارویی 16
2-6- استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر و عصاره گیاهان دارویی در پوشش خوراکی 20
3- مواد و روشها
3-1- دستگاههای مورد استفاده. 24
فهرست مطالب
عنوان صفحه
3-2- مواد و محلولهای شیمیایی 25
3-3- مواد اولیه. 25
3-3-1- بادام زمینی 25
3-3-2- کنسانتره پروتئین آب پنیر. 26
3-3-3- مواد بسته بندی 26
3-4- اندازهگیری ترکیبات شیمیایی بادام زمینی 26
3-5- تهیه محلول کنسانتره پروتئین آب پنیر جهت پوششدهی 26
3-6- اندازهگیری ترکیبات فنلی کل در عصاره مرزه. 27
3-7- آمادهسازی عصاره مرزه. 28
3-8- پوششدهی مغزهای بادام زمینی 28
3-9- بستهبندی و نگهداری مغزهای بادام زمینی 28
3-10- آزمونهای انجام شده بر روی مغز بادام زمینی 29
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1398-12-06] [ 04:16:00 ب.ظ ]
|