اساتید مشاور :
 

دکتر احمد ریاسی
 

دکتر اصغر زربان
 

 
 

بهار 89
 


(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

عنوان مطلب                                                                                              صفحه
فصل اول 1
مقدمه 1
1-1-مقدمه 2
1-2- اهداف تحقیق . 8
فصل دوم 9
بررسی منابع . 9
2-1- عنصر سلنیوم . 10
2-1-1- ویژگی های عنصر سلنیوم . 10
2-1-2- منابع سلنیوم . 10
2-1-3- جذب، انتقال، دفع و متابولیسم سلنیوم 15
2-1-3-1- جذب سلنیوم 15
2-1-3-2- انتقال و دفع سلنیوم . 17
2-1-3-3- متابولیسم سلنیوم . 19
2-1-4- نقش بیوشیمیایی سلنیوم 21
2-1-5- برهمکنش سلنیوم با عناصر معدنی دیگر . 24
2-2- آنتی اکسیدانها 24
2-2-1- نقش آنتی اکسیدانی سلنیوم 26
2-2-2- مقایسه خواص آنتی اکسیدانی منابع مختلف سلنیوم 27
2-2-3- سلنیوم به عنوان کوفاکتور آنزیم های آنتی اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز 30
2-3- استفاده از سلنیوم در تغذیه طیور . 33
2-3-1- احتیاجات به سلنیوم . 33
2-3-2- تاثیر سلنیوم بر فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز خون . 35
2-3-3- غنی سازی تخم مرغ با سلنیوم . 37
2-3-4- استفاده از سلنیوم در تغذیه مرغهای تخمگذار . 39
2-3-5- استفاده از سلنیوم در تغذیه جوجه های گوشتی 40
2-3-6- تأثیر سلنیوم بر غلظت بافتها 42
2-3-7- تأثیر سلنیوم بر جلوگیری از بروز برخی بیماریها . 44
2-3-8- کمبود سلنیوم . 45
2-3-9- مسمومیت با سلنیوم 47
مواد و روشها . 50
3-1- محل انجام تحقیق 51
3-2- مدیریت سالن 51
3-3- دوره پیش آزمایش . 51
3-4- آزمایش اصلی: تعداد و نحوه توزیع پرندگان در پن های آزمایشی . 52
3-5- تهیه جیره های آزمایشی 52
3-6- صفات مورد مطالعه . 55
3-7- طرح آزمایشی مورد استفاده . 55
3-8- ارزیابی صفات تولیدی مرغ های تخم گذار 56
3-8-1- درصد تولید تخم مرغ (درصد تخمگذاری) . 56
3-8-2- میانگین خوراک مصرفی روزانه . 56
3-8-3- میانگین وزن تخم مرغ . 57
3-8-4- گرم تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ (Egg mass) . 57
3-8-5- ضریب تبدیل غذایی 57
3-8-6- وزن مخصوص تخم مرغ . 58
3-9- صفات کیفی تخم مرغ . 59
3-9-1- کیفیت سفیده تخم مرغ 59
3-9-2- شاخص ارتفاع زرده . 60
3-9-3- شاخص رنگ زرده 60
3-9-4- وزن پوسته تخم مرغ 61
3-9-5- ضخامت پوسته تخم مرغ . 61
3-9-6- وزن زرده و سفیده به عنوان درصدی از وزن تخم مرغ . 62
3-9-7- تعیین کلسترول زرده تخم مرغ 63
3-10- آزمایشهای بیوشیمیایی پلاسمای خون 63
3-11- تعیین سلنیوم تخم مرغ 68
فصل چهارم . 71
نتایج و بحث 71
4-1- صفات عملکردی . 72
4-1-1- درصد تولید تخم مرغ (درصد تخم گذاری) 72
4-1-2- میانگین وزن تخم مرغ ها. 73
4-1-3- گرم تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ (Egg mass) 74
4-1-4- میانگین مصرف خوراک روزانه 75
4-1-5- میانگین ضریب تبدیل غذایی . 76
4-1-6- وزن بدنی . 77
4-2- صفات کیفی تخم مرغ . 77
4-2-1- شاخص ارتفاع زرده . 77
4-2-2- شاخص رنگ زرده 78
4-2-3- شاخص تخم مرغ 78
4-2-4- کیفیت سفیده تخم مرغ (واحد هاو) 79
4-2-5- ضخامت پوسته تخم مرغ . 79
4-2-6- وزن مخصوص تخم مرغ . 81
4-2-7- وزن زرده و پوسته به عنوان درصدی از وزن تخم مرغ . 82
 />4-3- غلظت سلنیوم تخم مرغ . 82
4-3-1- غلظت سلنیوم کل تخم مرغ 82
4-3-2- غلظت سلنیوم زرده تخم مرغ 84
4-3-3- غلظت سلنیوم سفیده تخم مرغ. 85
4-4- کلسترول زرده تخم مرغ در پایان دوره های 28 روزه . 86
4-5- فراسنجه های خونی 86
4-5-1- آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز . 87
4-5-2- آنزیم سوپراکسید دیسموتاز 88
4-5-3- کل ظرفیت آنتی اکسیدانی . 88
4-5-4- کلسترول و تری گلیسرید 89
نتیجه گیری و پیشنهادات . 90
 
فصل پنجم . 91
ضمایم و پیوست 91
فصل ششم . 123
فهرست منابع 123
فهرست جداول
جدول 2-1- توانایی ترکیبات سلنیوم در تولید سوپراکسید در شرایط invitro  . 29
جدول 2-2- حداقل احتیاجات برخی از گونه های حیوانی به سلنیوم . 34
جدول 3-1- مواد خوراکی تشکیل دهنده جیره پایه . 53
جدول 3-2- ترکیب شیمیایی جیره پایه . 54
جدول الف-1- میانگین درصد تخم گذاری(%) تیمارهای 9-1 در 8 هفته دوره آزمایشی . 92
جدول الف-2- میانگین وزن تخم مرغ های تیمارهای 9-1 در 8 هفته دوره آزمایشی . 93
جدول الف-3- میانگین گرم تخم مرغ تولیدی (Egg mass) تیمارهای 9-1  در 8 هفته دوره آزمایشی . 94
جدول الف-4- میانگین  مصرف خوراک روزانه (Feed Intake) تیمارهای 9-1 در 8 هفته  دوره آزمایشی 95
جدول الف-5 – میانگین ضریب تبدیل غذایی روزانه (Feed Convertion Ratio) تیمارهای 9-1 در 8 هفته دوره آزمایشی . 96
جدول الف-6- میانگین وزن بدنی تیمارهای 9-1 در ابتدا و انتهای دوره آزمایشی 97
جدول ب-1- میانگین صفات کیفی تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره 14 روزه  اول دوره آزمایشی . 98
جدول ب-2- میانگین صفات کیفی تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره 14 روزه  دوم دوره آزمایشی . 99
جدول ب-3- میانگین صفات کیفی تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره 14 روزه   سوم دوره آزمایشی . 100
جدول ب-4- میانگین صفات کیفی تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره 14 روزه چهارم دوره آزمایشی . 101
جدول ب-5- میانگین صفات کیفی تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی کل دوره آزمایشی . 102
جدول ب-6- میانگین صفات کیفی تخم مرغ و پوسته تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره 14 روزه اول دوره آزمایشی . 103
جدول ب-7- میانگین صفات کیفی تخم مرغ و پوسته تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره  14 روزه  دوم دوره آزمایشی . 104
جدول ب-8- میانگین صفات کیفی تخم مرغ و پوسته تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره  14 روزه  سوم دوره آزمایشی 105
جدول ب-9- میانگین صفات کیفی تخم مرغ و پوسته تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی دوره  14 روزه  چهارم دوره آزمایشی . 106
جدول ب-10- میانگین صفات کیفی تخم مرغ و پوسته تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی کل دوره آزمایشی . 107
جدول ج-1- میانگین سطح سلنیوم کل تخم مرغ تیمارهای 9-1 در چهار دوره 14  روزه و کل دوره آزمایشی دوره آزمایشی . 108
جدول ج-2- تغییر در سطوح سلنیوم کل تخم مرغ تیمارهای 9-1 درهفته های دوم، چهارم، ششم و هشتم بعد از شروع آزمایش 109
جدول ج-3- میانگین سطح سلنیوم زرده و سفیده تخم مرغ تیمارهای 9-1 در هفته هشتم دوره آزمایشی . 110
جدول ج-4- میانگین تیتر کلسترول هر گرم زرده تخم مرغ تیمارهای 9-1 در طی هفته های چهارم و هشتم و کل دوره آزمایشی 111
جدول د-1-  میانگین نتایج آزمایشات بیوشیمیایی پلاسمای خون تیمارهای 9-1 در پایان دوره 28 روزه اول دوره آزمایشی . 112
جدول د-2- میانگین نتایج آزمایشات بیوشیمیایی پلاسمای خون تیمارهای 9-1 در پایان دوره 28 روزه دوم دوره آزمایشی 113
جدول د-3- میانگین نتایج آزمایشات بیوشیمیایی پلاسمای خون تیمارهای 9-1 در کل دوره آزمایشی . 114
 
فهرست نمودارها
نمودار 5-1- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین درصد تولید تخم مرغ در کل دوره آزمایشی 115
نمودار 5-2- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین وزن تخم مرغ ها در کل دوره آزمایشی . 115
نمودار 5-3- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین گرم تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ در کل دوره آزمایشی . 116
نمودار 5-4- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین مصرف خوراک روزانه هر مرغ در کل دوره آزمایشی 116
نمودار 5-5- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین ضریب تبدیل غذایی در کل دوره آزمایشی 117
نمودار 5-6- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین وزن بدنی در کل دوره آزمایشی 117
نمودار 5-7- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم تخم مرغ در کل دوره آزمایشی 118
نمودار 5-8- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم سفیده تخم مرغ در کل دوره آزمایشی . 118
نمودار 5-9- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم زرده تخم مرغ در کل دوره آزمایشی . 119
نمودار 5-10- درصد RDA تأمین شده توسط مصرف یک تخم مرغ از تیمارهای مختلف 119
نمودار 5-11- تأثیر استفاده از 3/0 قسمت در میلیون از منبع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم کل تخم مرغ در هفته های مختلف آزمایشی 120
نمودار 5-12- تأثیر استفاده از 6/0 قسمت در میلیون از منبع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم کل تخم مرغ در هفته های مختلف آزمایشی 120
نمودار 5-13- تأثیر استفاده از 9/0 قسمت در میلیون از منبع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم کل تخم مرغ در هفته های مختلف آزمایشی 121
نمودار 5-14- تأثیر استفاده از 2 قسمت در میلیون از منبع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت سلنیوم کل تخم مرغ در هفته های مختلف آزمایشی 121
نمودار 5-15- تأثیر استفاده از سطوح مختلف منابع آلی و معدنی سلنیوم بر روی میانگین غلظت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز پلاسمای خون مرغ های تخم گذار . 122
 
فهرست اشکال
شکل 2-1- مدل انتقال سلنیوم و متابولیسم سلنیوم . 18

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...