تحقیق با موضوع تعهد نسبت به سازمان، مقیاس فرسودگی شغلی |
از سال 1980 مقیاس فرسودگی شغلی مزلاچ (MBI) به عنوان یک مقیاس استاندارد از به عنوان یک مقیاس استاندارد از نظر دانشگاه شناخته شد و پر نفوذترین تعریف از فرسودگی شغلی را او ارائه کرده است. او فرسودگی شغلی را نشانه های روانشناختی میداند که واکنش بلندمدت به استرسآورهای شغلی را شامل میشود که با سه ویژگی مشخص میشود: شخصیتزدایی، فرسودگی هیجانی و نقصان تحقق شخصی (مزولاچ و همکاران، 2010). شخصیتزدایی عبارت است از پاسخ بدبینانه شاغل نسبت به دریافتکننده خدمات یا ارباب رجوع؛ فرسودگی هیجانی خستگی روانی، کمبود انرژی و احساس کاهشیافتگی منابع روانی و عاطفی فرد را شامل است؛ و در نهایت نقصان تحقق شخصی نشانه ارزیابی منفی فرد از موفقیت و شایستگی خود است (کات و گلدن، 2000). تعارض در محیط کارتعارض: تعارض اغلب با احساسهای منفی مانند درماندگی، خشم، نگرانی، اضطراب، ترس و دلسردی همراه است. تعارض، نشاندهنده علاقه و تعصب فرد به عقیدههایش است. تضاد جز طبیعی و ذاتی محیط کار شمرده میشود. در محیط کار، وقتی تعارض پیدا میشود، سطح اخلاقیات، به شدت پایین میآید، غیبها افزایش یافته و بهرهوری و عملکرد سازمانی به شدت کاهش مییابد (گلپرور و همکاران، 1391). جو سازمانی: جو سازمان به تصورات، احساسات و ارزشهای کارکنان در محیط کارشان اطلاق میشود. همینطور احساس تعهد نسبت به سازمان، حس اعتماد و تعلق، اعتماد به نفس و وفاداری را نیز شامل میشود که تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند فضای فیزیکی، قوانین سازمانی حاکم و ویژگیهای رفتاری افراد در محیط کار قرار میگیرد. جو سازمانی را جلوهای از فرهنگ، حاصل ترکیبی از احساسات، نگرشها، رفتارهای شکل دهنده زندگی سازمانی و یک واقعیت سازمانی با یک مفهوم عینی تعریف می کنند. جو سازمان به ادراکات اعضای سازمان از عناصر بنیادی سازمان اشاره دارد. جو سازمان می تواند در ارتقای خلاقیت و نوآوری در بین افراد نقش حیاتی ایفا کند. داشتن جو خلاق مرتبط با فرهنگ در سازمان، موجد محیطی است که قدرت سازمانی را افزایش می دهد (کاظمی و همکاران، 1391).
1-9-2- تعریف عملیاتی متغیرها
.در این تحقیق تعارض در محیط کار بدون بعد میباشد که با بهره گرفتن از پرسشنامهای استاندارد، اندازه گیری میشوند. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه می دهند، میزان تعارض در محیط کار را اندازه گیری می کند. فرسودگی شغلی شامل فرسودگی هیجانی، فرسودگی شخصیتزدایی و فرسودگی نقصان تحقق شخصی میباشد که با بهره گرفتن از پرسشنامهای استاندارد که برای این کار در نظر گرفته شده است، اندازه گیری میشود. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه می دهند میزان فرسودگی را اندازه گیری می کند. در این پژوهش جو سازمانی بدون بعد میباشد که با بهره گرفتن از پرسشنامهای استاندارد که برای این کار در نظر گرفته شده است، اندازه گیری میشود. نمرهای که پاسخگویان در مقیاس لیکرت به این پرسشنامه می دهند میزان جو سازمانی را اندازه گیری می کند.
1-10- انوع متغیرها
متغیر پیشبین: در این تحقیق تعارض در محیط کار و جو سازمانی به عنوان متغیرهای پیشبین در نظر گرفته شده است. متغیر ملاک: در این تحقیق فرسودگی شغلی و جو سازمانی به عنوان متغیر ملاک در نظر گرفته شده است.
1-11- ساختار کلی طرح
همانطور که در شکل 1-1 نشان داده شده است، این پایاننامه از پنج فصل تشکیل شده است. در فصل اول، کلیات پژوهش شامل تعریف موضوع و بیان مسئله، اهمیت و ضرورت انجام پژوهش، اهداف پژوهش، سوالهای پژوهش، فرضیه های پژوهش، روش تحقیق، روش و ابزار گردآوری اطلاعات، جامعه آماری، روش نمونه گیری و حجم نمونه، روش تجزیه و تحلیل داده ها، قلمرو پژوهش و تعریف متغیرها یا مفاهیم اساسی پژوهش (به صورت مفهومی و عملیاتی) مورد برسی قرار گرفته است. فصل دوم بررسی ادبیات موضوع بوده و به دنبال آن در فصل سوم روش تحقیق و مدل مفهومی پژوهش ارائه شده است. در فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها آورده شده است و فصل پنجم به نتایج یافتهها، برداشتهای حاصل از تحلیلها، دستاوردها و پیشنهادات به تحقیقات آتی اختصاص یافته است.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1398-12-12] [ 02:34:00 ب.ظ ]
|