صورت کسر نشانگر پتانسیل مطلوب یا بازده مورد انتظار اضافی نسبت به MAR می‌باشد که آن را پتانسیل موفقیت نیز می‌نامند. مخرج کسر ریسک نامطلوب یا ریسک واماندگی از هدف را نشان می‌دهد.

مقیاس های ارزیابی عملکرد سبد سهام مبتنی بر نظریه مدرن

مقیاس شارپپاداش تغییر پذیری(RVAR) ویلیام شارپ در سال (1966)یک مقیاس مرکب برای ارزیابی سبد سهام به نام نسبت پاداش تغییرپذیری (RVAR) ارائه کرد. برای محاسبه مقیاس شارپ که در آن مبنا همان خط بازار سرمایه است صرف ریسک پرتفوی را بر انحراف معیار تقسیم می‌کنند. با بهره گرفتن از شاخص شارپ میتوان صرف ریسک حاصل از هر واحدی را که در معرض ریسک قرار می گیرد محاسبه کرد. فرمول شاخص شارپ به صورت زیر است:   به طوری که: =TRP میانگین بازده سرمایه گذاریPطی دوره زمانی مورد بررسی : RF میانگین نرخ بازده بدون ریسک طی دوره =SDp   انحراف معیار بازده سبد سهام P   طی دوره بازده اضافی ) پاداش ریسک(سبد سهامTRP − RF =P صورت رابطه مذکور، بازده اضافی سبد سهام (سبد سرمایه گذاری) یا بازده اضافی بر نرخ بازده بدون ریسک را اندازه می گیرد. مخرج کسر، انحراف معیار است، که مقیاس ریسک کل یا تغییرپذیری بازده سبد سهام محسوب می شود. نکات لازم در موردRVAR این است که:

  1. :RVARبازده اضافی“ به ازای هر واحد ”ریسک کل“ را اندازه می گیرد.
  2. هرچهRVAR بالاتر باشد، عملکرد سبد سهام بهتر است.

مقیاس ترینرنسبت پاداش نوسان پذیری(RVOR) مقیاس ترینر در مورد عملکرد سبد سهام عبارت است از نسبت بازده منهای نرخ بدون ریسک به بتا به عنوان مقیاس ریسک سیستماتیک است، مقیاس جک‌ترینر که در سال 1965 ارائه گردید نسبت پاداش‌نوسان پذیری RVOR نامیده می‌شود. مقیاس ترینر میانگین بازده اضافی سبد سرمایه گذاری طی یک دوره را به ریسک سیستماتیک با اندازه گیری توسط بتا مربوط می کند و رابطه آن به صورت زیر است: در این رابطه bP عبارت است از بتای سبد سهام P. شاخص ترینر صرف ریسک را به ازای یک واحد ریسک سیستماتیک محاسبه می کند. همانند شاخص شارپ مقادیر بالاتر در شاخص ترینر نشانگر عملکرد بهتر سبد سهام هستند.

مقایسه مقیاس شارپ و مقیاس ترینر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...